Säännöt

Säännöt:

Yhdistyksen nimi on Caverion Asentajayhdistys ry ja kotipaikka Helsinki. Yhdistyksen toiminta-alue on rajoittamaton. Yhdistys toimii kaikkialla, missä Caverion Oyj ylläpitää konttoreita, toimipaikkoja ja työpisteitä. Yhdistys toimii rekisteröitynä yhdistyksenä.

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa jäsenistön piirissä sellaista tiedotus-, valistus- ja opetustoimintaa, joka kohottaa jäsenistön ammatillista yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Kehittää jäseniä tuntemaan työlainsäädäntöä, alan työehtosopimusta ja sen eri kohtien sovellutusta, urakkahinnoittelua ja sen soveltamista työpaikkalaskentaan ha sen edellyttämää työmaankirjanpitoa. Toiminnan tarkoitus on myös jäsenistön yleisen taloudellisen ja henkisen tason kohottaminen.

Tarkoituksen saavuttamiseksi yhdistys:

pyrkii työntekijöiden täydelliseen ammatilliseen järjestäytyneisyyteen

valvoo alan työehtosopimuksen noudattamista ja jäsenien oikeuksia työmarkkinoilla

toimii alan työ- ja palkkaehtojen sekä sosiaalisen lainsäädännön parantamiseksi

edistää jäsenten opiskelua ja ammattikasvatusta kurssien, esitelmien, tiedotustoiminnan ym. samanluonteisten toimintojen kanssa

ottaa vastaan lahjoituksia ja kantaa jäseniltä jäsenmaksua

on valitsemiensa elinten kautta kosketuksessa Caverion Oyj:n johtoon ja käy sen kanssa keskustelua sekä neuvotteluja yrityksen sisäisistä kysymyksistä

tiedottaa näistä keskusteluista johtuvista toimenpiteistä jäsenille

noudattaa kaikissa toiminnoissaan sellaisia menettelytapoja, jotka eivät ole ristiriidassa SAK:laisten liittojen sääntöjen mukaisten päätösten kanssa

ei harjoita eikä tue puoluepoliittista toimintaa

Jäsenistö ja jäsenmaksut

Yhdistyksen jäsenyyteen voivat kuulua kaikki Caverion Oyj:n eri osakeyhtiöiden palveluksessa työskentelevät Talotekniikka-alan LVI sekä Sähköliiton eri työehtosopimuksien piirissä olevat asentajat, jotka haluavat siihen liittyä ja yhdistyksen hallitus heidät jäseniksi hyväksyy.

Toiminnan rahoittamiseksi peritään jäseniltä jäsenmaksua. Jäsenmaksun suuruus päätetään vuosittain syyskokouksessa. Jäsenmaksun perii sekä tilittää yhdistyksen tilille työnantaja jokaisen jäsenen antamalla henkilökohtaisella valtakirjalla, muuten menetellään samoin kuin liitollekin perittäviä jäsenmaksuja perittäessä ja tilitettäessä. Jäsenmaksu peritään verotettavasta palkkatulosta.

Jäsenmaksuperinnän käytännöllisistä toimenpiteistä neuvottelee ja sopii yhdistyksen hallitus Caverion Oyj:n kanssa.

Hallitus ja sen tehtävät

Yhdistyksen asioita ja sen omaisuutta hoitaa syyskokouksessa valittu hallitus, johon valitaan puheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja ja 0-15 varsinaista jäsentä sekä jokaiselle hallituksen varsinaiselle jäsenelle henkilökohtainen varajäsen. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan.

Puheenjohtaja, sihteeri ja hallituksen varsinaiset ja varajäsenet valitaan kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan.

Työvaliokunnan muodostavat puheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja. Työvaliokunnan tehtävä on valmistella asiat hallitukselle.

Hallitus kokoontuu tarpeen vaatiessa puheenjohtajan tai hänen ollessa estyneenä, varapuheenjohtajan kutsusta tai jos vähintään kaksi (2) varsinaista jäsentä sitä vaatii.

Hallitus on päätösvaltainen jos enemmistö jäsenistä on läsnä. Päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänien mennessä tasan, voittaa se mielipide, jota puheenjohtaja on kannattanut. Vaalissa asian ratkaisee arpa.

Hallituksen jäsenen ollessa estynyt osallistumaan kokoukseen, hallituksen on huolehdittava varajäsenen kutsumisesta tilalle.

Hallituksen kokouksista laaditaan pöytäkirja, jonka kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri sekä kokous kohtaisesti valittavat pöytäkirjantarkastajat varmentavat nimikirjoituksillaan.

Hallituksen tulee hoitaa huolellisesti yhdistyksen omaisuutta, säilyttää sen varat täysin luotettavasti ja yhdistykselle edullisesti. Hallituksen jäsenet vastaavat vahingosta, jonka heidän huolimattomuutensa lain taikka sääntöjen yhdistyksen vastainen toiminta on yhdistykselle aiheuttanut. Hallituksen jäsen joka ilmoittaa pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä tehdyn päätöksen johdosta, on vapaa päätöksen tuottamasta vastuusta, ellei hän osallistu päätöksen täytäntöönpanoon.

Yhdistyksen puheenjohtaja yhdessä hallituksen kanssa ohjaa yhdistyksen toimintaa. Puheenjohtaja johtaa puhetta yhdistyksen kokouksissa, valvoo sääntöjen noudattamista ja että toimihenkilöt täyttävät tehtävänsä.

Puheenjohtajan ollessa estynyt, hänen tehtäviään hoitaa varapuheenjohtaja.

Yhdistyksen sihteeri laatii hallituksen kokouksista pöytäkirjan, laatii ehdotuksen yhdistyksen toimintakertomukseksi, hoitaa kirjeenvaihdon sekä huolehtii muiden kirjallisten tehtävien suorittamisesta.

Taloudenhoitaja hoitaa yhdistyksen kirjanpidon, laatii ehdotuksen tilinpäätökseksi ja valvoo, että jäsenet suorittavat jäsenmaksunsa sekä tekee muut hallituksen hänen tehtäväkseen määräämät yhdistyksen taloutta koskevat tehtävät.

Asentajayhdistyksen kokouksissa ei voi valita henkilöä yhdistyksen tehtäviin, jollei hänen jäsenmaksunsa ole suoritettu ennen ko. kokousta.

Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja ja sihteeri yhdessä tai puheenjohtaja ja taloudenhoitaja yhdessä.

Tilikausi ja toiminnantarkastus

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Hallituksen hyväksymät päättyneen kalenterivuoden tilit ja tilinpäätös sekä muut tarpeelliset asiakirjat on luovutettava toiminnantarkastajille viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen vuosikokousta.

Yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen ylintä päätösvaltaa käyttää yhdistyksen vuosikokous. Vuosikokous pidetään syyskuun alun ja joulukuun lopun välillä. Ylimääräisiä kokouksia pidetään hallituksen harkinnan mukaan tai jos vähintään viisi (5) työhuonekuntaa niin vaatii.

Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokoukset kutsutaan koolle työhuonekuntien luottamusmiehille toimitettavalla sähköpostilla sekä yhdistyksen kotisivuilla.

Jokaisella jäsenellä on yksi ääni

Vuosikokous:

  1. a) Käsitellään toiminta- ja tilikertomus
    b) Päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle
    c) Käsitellään menneen vuoden toimintakertomus
    d) Käsitellään muut kevätkokoukselle esitetyt asiat
  2. e) Valitaan yhdistyksen hallituksen jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet, enintään
    15 varsinaista hallituksen jäsentä ja henkilökohtaista varajäsentä
    f) Valitaan yhdistykselle puheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja sekä
    g) Valitaan kaksi (2) toiminnantarkastajaa ja heille henkilökohtaiset varajäsenet
    h) Päätetään jäsenmaksun suuruudesta seuraavaksi vuodeksi
  3. i) Vahvistetaan seuraavan toimintakauden toimintasuunnitelma
    j) Vahvistetaan talousarvio seuraavaksi toimikaudeksi
  4. k) Päätetään toimihenkilöiden ja kokous edustajien palkkioista
    l) Käsitellään muut syyskokoukselle esitetyt asiat
  1. Ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa käsitellään ne erityiset asiat, joita varten kokous on kutsuttu koolle ja joista tulee kokouskutsuissa erikseen mainita

Sääntöjen muuttaminen

Yhdistyksen sääntöjen muuttamisesta päättää vuosikokous yksinkertaisella äänten enemmistöllä.

Asiasta on mainittava kokouskutsussa.

Siltä osin, mitä näissä säänöissä ei ole sanottu noudatetaan Sähköalojen Ammattiliitto ry:n, ja sen jäsenosastojen ja yhdistyslain määräyksiä

Yhdistyksen purkautuminen, lakkauttaminen ja varojen jako

Yhdistyksen purkautuessa siitä päätetään yhdistyksen vuosikokouksessa tai yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkautumista päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.